English version Slovenska razlicica Russian Version

Trženje na angleško govorečih trgih

 
 

 

Želite več poslovnih priložnosti na področju turizma v Sloveniji? Ali pa morda razmišljate o lansiranju vašega izdelka ali storitve v tujini in potrebujete pomoč pri učinkoviti predstavitvi v angleško govorečih deželah?

V obeh primerih vam lahko v podjetju Think Slovenia priskočimo na pomoč s svojim timom angleških in slovenskih maternih govorcev, prevajalcev  in trženjskih strokovnjakov ter z bogatimi izkušnjami pri trženju slovenskih podjetij v angleško govorečih državah.

 

Naše storitve so namenjene predvsem dvem skupinam podjetij:

  • Podjetja, ki se ukvarjajo s turizmom v Sloveniji. Ustvarjanje dodatnega prihodka turističnim ponudnikom – hoteli, gostišča, turistične kmetije, kampi, apartmaji in druge nastanitve kot tudi restavracije, bari, trgovine v turističnih regijah in drugi turistični ponudniki.
  • Slovenska podjetja, ki poslujejo v državah, kjer se kot materni jezik govori angleški jezik – po večini proizvajalci in izvozniki različnih izdelkov in storitev.

 

Storitve, ki jih lahko ponudimo slovenskim podjetjem, ki poslujejo v angleško govorečih državah:

 

 

Prevajanje / lokalizacija spletnih strani / trženjski material

 

Pogajanja

Optimizacija spletnih strani v angleškem jeziku

 

Iskanje predstavnika

Preverjanje blagovne znamke in sloganov

 

Relokacija, premestitev

Trg in tržna raziskava

 

Suport v Veliki Britaniji

Razvoj trženjske strategije

   

 

Marketing / trženjske storitve

 

Business in Slovenia - Think Slovenia

Business in Slovenia - Think Slovenia

Prevajanje / lokalizacija spletnih strani / trženjski material:

Veliko slovenskih podjetij naredi napako ob razmišljanju, da je preprost prevod npr. spletne strani s strani prevajalske agencije, ki nima avtohtonih govorcev, dovolj za učinkovit efekt na angleškem tržišču. Zakaj temu ni tako?

 

Prvič, ker tudi kvalificirani neavtohtoni govorci lahko naredijo napako. Presenetljivo je, kako pogosto angleški avtohtoni govorci v našem timu opazijo številne napake v prevedenih angleških besedilih – že v zelo enostavnih kot so meniji in ceniki.

 

Drugič, ker obstajajo velike kulturne razlike v komunikaciji – npr. kar zadeva humor in način komuniciranja angleških podjetij s svojimi patnerji, kupci in strankami (velikokrat gre za bolj neformalno komunikacijo kot v slovenskih podjetjih). Te razlike so zelo pomembne pri pristopu in lahko pomembno vplivajo na uspeh vašega podjetja.

 

Tretjič, oglaševanje je v Veliki Britaniji in ZDA izjemno razvito, zaradi česar imajo potrošniki ob slabem oglaševanju manjšo toleranco. Oglaševanje mora biti poleg tega, da je informativno in sodobno tudi zanimivo in zabavno. Neavtohtoni govorec, ki nima izkušenj na področju oglaševanja, običajno težko doseže pravi ton. Rezultat tega je največkrat nenaravno in vsiljeno besedilo.

 

Z našim timom avtohtonih angleških in slovenskih govorcev oziroma prevajalcev in trženjskih strokovnjakov nimate le zagotovljene kakovosti prevoda temveč tudi dodatno pomoč pri ustrezni lokalizaciji besedila, ki bo učinkovita za angleško govoreče bralce.

 

Zato govorimo o lokalizaciji in ne samo o preprostem prevajanju. Lokalizacijo lahko ponudimo za različne trženjske materiale – brošure, cenike, besedila za embalaže, razna navodila, oglase, spletne strani in drugo. Pri lokalizaciji spletnih strani vam besedilo ponavadi lahko uredimo kar neposredno na vašo stran, tako da ne prejemete zgolj prevedenega besedila temveč dokončan končni izgled spletne strani v tujem jeziku. Pomoč nudimo tudi pri optimizaciji spletnih strani za angleški trg.

 

Preverjanje blagovne znamke in sloganov:

Ta hitra in ugodna storitev omogoča, da ne lansirate neprimerno poimenovane  blagovne znamke ali izdelka na angleškem tržišču ali celo neustrezno uporabite ime že obstoječega izdelka ali blagovne znamke.

 

Trg in tržna raziskava:

Neodvisno ali v sodelovanju z našimi partnerji v Veliki Britaniji vam odgovorimo na ključna splošna vprašanja o angleškem tržišču. Lahko vam poiščemo odgovore tudi na bolj specifična vprašanja, ki bodo v pomoč pri nadaljnjih trženjskih strategijah.

 

Razvoj trženjske strategije:

Z obsežnimi izkušnjami v industriji trženja v Londonu in z dosedanjim delom v Veliki Britaniji ter Sloveniji za nekatere multinacionalke in za nekatera na novo ustanovljena podjetja, imamo odlično podlago za pomoč pri razvoju pravih trženjskih strategij za blagovne znamke ali izdelke v Veliki Britaniji in drugih angleško govorečih trgih.

 

Svetovanje

 

Posredovanje pri pogajanjih, iskanje predstavnika, pomoč pri premestitvi (relokacija), support ter zagotavljanje prisotnosti je samo nekaj od načinov s katerimi lahko pripomoremo k realizaciji vašega posla v Veliki Britaniji ali na drugih angleško govorečih trgih.

 

Na nas se lahko obrnete s kratko predstavitvijo vašega podjetja ter opisom tistega kar potrebujete za učinkovito poslovanje izven Slovenije. Poslali vam bomo realno oceno ter različne možnosti sodelovanja z nami.

 

O nas

 

Oglaševalske storitve slovenskih podjetij v tujini vodi Dan Bendall, angleški materni govorec, ki živi v Sloveniji že več kot 8 let. Pred tem je več kot 10 let delal v Londonu v oglaševalski industriji kjer si je pridobil priznane izkušnje, predvsem kot medijski strateg za široko populacijo strank v različnih trženjskih in oglaševalskih agencijah.

Pia Tuma Bendall, rojena Slovenka, je pridobila izkušnje ob 4 letnem bivanju v Veliki Britaniji in ustanovitvi lastnega tamkajšnjega podjetja. Zelo dobro pozna izzive in delovanje v Veliki Britaniji s slovenskega vidika. Pia vodi v našem podjetju tudi jezikovne tečaje. Do sedaj je poučevala slovenski jezik že več kot 100 tujcem v Sloveniji in prevajala ter lektorirala besedila za širok spekter podjetij in prevajalskih agencij v Veliki Britaniji.

Ključni del tima je tudi Christian Ngalikpima, ki je pred selitvijo v Slovenijo, živel v Londonu več let. Christian poleg naše Think Slovenia spletne strani ustvarja spletne strani naših strank in jih nenehno posodablja. 

 

Kliknite za povratek na osnovno stran

 
Slovenia News articles
Top holiday links
Top holiday links
Top property links
Top property links

Click here to view our news RSS feedNews Headlines

Hover over any item to stop it scrolling.

Lonely Planet votes Ljubljana #2 on its "Best of Europe 2014" bucket list
Ljubljana hits top of the charts in so many categories - this time Ljublajana hits No2 spot in Lonely Planet's list of the "best in Europe" - read why!

Slovenia: a modern Ruritania at the crossroads of southern Europe?
Slovenia: A country not only packed with natural wonders and an incredibly scenic variety but also with a very rich history at the cross road of three cultures

Slovenia offers property buyers the best of Europe – at a bargain
The Financial Times thinks "Slovenia offers property buyers the best of Europe - at a bargain" 

Affordable skiing and snowboarding in Slovenia
Fancy skiing but horrified at the price? Slovenia has high quality, low-cost resorts, with great scenery and friendly locals to boot.

One of the most surprising and beautiful places on earth
Slovenia gets a lot of love from "Rough Guides" readers.

Switchback Travel vote Slovenia into their 10 adventure destinations for 2013
Slovenia is described as "a powerhouse for those who love the outdoors" in Switchback's annual adventure travel report

Bled Island Church rated as one of the world's most beautiful
USA Today rates the Church of the Assumption on Bled Island as one of the world's most beautiful churches.

Slovenia makes Fodor's Go list for 2013
Fodor's call Slovenia an undiscovered sliver of Europe with modern style and classic charm.

Slovenia remains in the top 15 most peaceful countries in the world
According to the 2013 Global Peace Index, Slovenia is one of the world's most peaceful countries.

Ljubljana may be Europe's best kept secret
Jay Walljasper of the "Star Tribune" writes how "a much delayed trip to Slovenia's capital reveals an under-the-radar European gem".

Ljubljana shortlisted for European Green Capital 2015
Shortlisted with 3 other European cities Ljubljana is aiming to become Europe's leading Green city for 2015, results to be announced 14.06.13

The Times of London asks "can this be Slovenia?"
Fiona Sims visits Slovenia and is impressed by "cosy lodges, sophisticated cooking and world class wine" and declares it a country "that looks as good as it tastes".

Lonely Planet's "Best value destinations"
Lonely Planet's Best of Travel Report describes Slovenia as being as picture-perfect as Switzerland …. but much smaller and easier on the wallet.

The New York Times discovers Ljubljana's "rich cultural scene" Rachel Doyle is impressed with her 36 hours in Slovenia's capital.

SmarterTravel.com says "words can't do justice" to Lake Bled Lake Bled is picked by smartertravel.com amongst their 27 places in the world "to restore your faith in travel".

Lake Bled - one of the world's 10 most beautiful lakes
Yahoo Travel celebrate the "breathtaking vista" of Lake Bled from its mountain top castle and conclude it is one of the world's most beautiful lakes.

The UK's Daily Mail "falls in love with Slovenia"
Stanley Johnson returns to Slovenia to find a land of "bees, bears, brides and bountiful nature".

Slovenia's Alps and wine country “among the most sustainable and authentic places to visit in Europe”
Slovenia performs outstandingly, coming joint 6th place in a global study of “authenticity and stewardship” by National Geographic Traveler designed to assess the uniqueness of travel destinations

Slovenia - “the most delightful small country of modern Europe”
The Financial Times describes Slovenia as modern Europe's most delightful small country…

Ljubljana voted 5th most idyllic place to live in Europe
In a recent article published by Forbes Magazine, Ljubljana has been voted the 5th most idyllic place to live in Europe, described as a “little Paris” with hints of Art Nouveau - a melting pot of culture at the crossroads of the German, Latin and Slavic worlds.


National Geographic Traveler Magazine is “rendered speechless” by Slovenia’s “sublime landscape”
On a recent tour around the borders of the whole country, Traveler is seduced by stunning landscapes and an intriguing mix of cultures.

Search this site
Contact us
First name:
Last name:
E-mail:
Questions / Comments:
Help us stop spam
 
Other related websites
 
 
 
About Us About Slovenia Testimonials Useful Links Guest Book Press Terms
UK (connects to office in Slovenia): 0044 (0)208 123 2898 |  Slovenia: 00386 (0)51 725 345  |  info@thinkslovenia.com  |  Skype Me!
Copyright TS1 Ltd      Website design by MWS