English version Hrvatska verzija Russian version

Skijanje - Slovenija

 
 

Skijajte u Sloveniji sa Think Slovenia

 

Loading...

Slovenija je privlačna skijaška destinacija, koja zadnjih godina bilježi brz razvoj skijanja, snowboardinga i drugih zimskih sportova. Na ovoj stranici možete pronaći nepristrane i praktične savjete, koji temelje na našem dugogodišnjem osobnom iskustvu te obuhvaćaju skijališta različitih razina primjerena svim kategorijama. Nudimo širok izbor smještajnih kapaciteta svih kategorija od butik hotela do kuća za odmor i apartmana u blizini poznatih slovenskih skijališta. Rado ćemo vam pomoći pri planiranju vašeg odmora - stoga vas molimo da ispunite "holiday planner", koji se nalazi niže dolje.

Ovdje pogledajte naše posebne ponude i popuste.

 

Prednosti Slovenije kao skijaške destinacije

 

Pristupačne cijene
Skijaške karte, škole skijanja, smještaj te hrana i piće su vrlo pristupačni u Sloveniji stoga ćete za vaš odmor platiti tek dio iznosa, koji bi za istu uslugu platili u drugim poznatijim Alpskim skijalištima.

 

Odlično skijanje za početnike i obitelji
Većina slovenskih skijališta je primjerena za početnike i obitelji te srednje iskusne skijaše. Uz brojne staze za početnike su to još odlične škole skijanje, organizirano čuvanje djece, restorani, trgovine, bazeni i wellnes centri.

 

Dostupnost staza
Slovenska skijališta su u pravilu lako i brzo dostupna - većina se ih nalazi na manje od pola sata vožnje od autoceste. Krvavec je tek 30 min vožnje udaljen od Ljubljane dok su staze na Mariborskom Pohorju lako dostupne iz centra Maribora - 15 min vožnje javnim prijevozom.

 

Autentičan doživljaj alpske kulture
Slovenija je svakako dio Alpa te ćete i na skijanju svjedočiti bogatoj povijesnoj i kulturnoj baštini. Skijanje i drugi zimski sportovi imaju dugu tradiciju u Sloveniji, koja je također domaćin brojnih natjecanja Svjetskog kupa u skijanju. Svakako moramo spomenuti jedno od najprestižnijih natjecanja u skijaškim skokovima - Planicu. Počeci skijanja u Sloveniji sežu još u daleku 1689. godinu kada je poznati slovenski pisac i znanstvenik Valvasor u svojim zapisima pisao o upotrebi skija na visoravni Bloke, koja se nalazi nedaleko Ljubljane.

 

Skijanje bez gužve
Kao i na skijalištama širom svijeta vikendom i za vrijeme školskih praznika je i na slovenskih skijalištima veći broj skijaša. Međutim, drugim danima slovenska skijališta pružaju više mjesta i manje gužve u redovima za žičare. Uputite li se na skijanje radnim danom za vrijeme trajanja školske godine ćete često imati cijelu stazu samo za sebe!

 

Skijanje za iskusne skijaše, skijanje izvan staza i ski touring
Slovenska skijališta su po međunarodnim standardima relativno mala te su do sada nudila ograničen broj staza za iskusne i napredne skijaše. Zadnjih godina je i tu došlo do razvoja, izgrađene su nove žičare, povezana su neka skijališta (Bovec Kanin - Sella Neve), u ponudi je i vođeno skijanje izvan skijaških staza. Poboljšanja su vidljiva i u Kranjskoj Gori, koja je odlična baza za istraživanje 8 skijališta u trima državama. Uz skijanje se nudi i penjanje na skijama pod vodstvom iskusnih vodiča.

 

Snijeg

Zbog manje nadmorske visine neka od slovenskih skijališta imaju problema s održavanjem kvalitete snijega u travnju, dok se neka zatvore već u ožujku. Međutim 3 najviša slovenska skijališta Bovec-Kanin, Bohinj-Vogel & Krvavec imaju dobre uvjete za održavanje snijega te je skijanje moguće i krajem travnja odnosno početkom svibnja.            

 

Drugi zimski sportovi
Skijaško trčanje. Slovenija je odličan izbor za skijaško trčanje sa stazama svjetske razine u Kranjskoj Gori i na Pokljuki - šumom prekrivenoj visoravni između Bohinja i Bleda te ujedno domaćinu natjecanja Svjetskog kupa u biatlonu. Na Pokljuki je također novoizgrađeni centar za sport i skijaško trčanje. Skijaški skokovi. Nedaleko Kranjske Gore se nalazi Planica - prizorište jednog od najpoznatijeg natjecanja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima. Hodanje po snijegu, turno skijanje, noćno sanjkanje, penjanje po ledu, ski-doo avanture…See our activities page for more details

 

Vodič za skijališta  

U Sloveniji te susjednoj Italiji i Austriji se nalaze brojna odlična skijališta. Ovaj vodič je fokusiran na skijališta u Sloveniji te u susjednim regijama Italije i Austrije, koja se iz Slovenije može posjetiti kao dio jednodnevnog izleta (udaljena su otprilike do sat vremena vožnje od granice). Pomaknite se niže dolje i pogledajte opise i karte skijališta.

 

Pomaknite se niže dolje i pogledajte opise i karte slijedećih skijališta:

 

SLOVENIJA:

Julijske Alpe: Kranjska Gora / Vogel / Cerkno / Stari Vrh / Bovec Kanin - Sella Nevea /

Kamniško Savinjske Alps: Krvavec

Pohorje : Rogla / Mariborsko Pohorje

 

ITALIJA:

Tarvisio-Monte Lussari - 20 min vožnje iz Kranjske Gore

Sella Nevea (povezano sa skijalištem Bovec Kanin) - 40 min vožnje iz Kranjske Gore

 

AUSTRIJA:

Arnoldstein Dreilanendereck - 30 min vožnje iz Kranjske Gore

Gerlitzen - 30 min vožnje iz Jesenica, 35 min vožnje iz Kranjske Gore

Nassfeld - 60 min vožnje iz Kranjske Gore

Bad Kleinkircheim - 60 min vožnje iz Kranjske Gore:

 

 

Skijanje Slovenija - KRANJSKA GORA

Aktivnosti > Top 10 znamenitosti > Privatan smještaj >
Hoteli > Nekretnine >

Skijanje Slovenija - skijalište Kranjska GoraKranjska Gora je najpoznatije slovensko skijalište namijenjeno prvenstveno početnicima i srednje dobrim skijašima, te je stoga vrlo popularna među mladim obiteljima. Osim lako dostupnih staza nudi i bogatu dodatnu turističku ponudu: brojne restorane,barove, školu skijanja, itd. Svake godine je domaćin Svjetskog kupa u skijanju - Pokala Vitranc i natjecanja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima u Planici. Osim skijanja, Kranjska Gora nudi još obilje drugih zimskih sportova; staza za skijaško trčanje prolazi kroz obližnje selo Rateče. Ugodnom desetominutnom šetnjom iz Kranjske Gore ćete stići do jezera Jasna. Gradić je sam po sebi privlačno alpsko mjesto, čiji će vam restorani, bazeni, wellness centri, trgovine , klizališta pružiti obilje aktivnosti i zabave i kad napustite skijalište.

 

Zanimljivi članci o Kranjskoj Gori: Time Out Magazine's ulitmate ski holidays, UK Post Office Ski Resort Report 2012, Virtualtourist.com

 

Kranjska Gora - Autobusne Linije

- redoviti autobusni prijevoz tijekom cijele godine

 

 

AlpeTour – 10 do 15 linija iz Rateča i Podkorena. Redoviti polasci između 5 i 22h u oba smjera.

 

5 - 8 linija iz Mojstrane / Dovja za Kranjsku Goru: polazak u prosjeku svakih 2 sata između 7 i 22h
*Mojstrana – vozni red se mijenja ovisno o sezoni, školskim praznicima i sl.

 

 

Skijalište - Kranjska Gora
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

12   3 5 4 13 6   810 - 1295

70

 

""  Kranjska Gora vremenska prognoza (kliknite)
 

Skijanje Slovenija - VOGEL

Aktivnosti > Top 10 znamenitosti > Privatan smještaj >
Hoteli > Nekretnine >

Skijanje Slovenija - skijališta Vogel i KoblaU blizini očaravajućega Bohinjskog jezera se nalaze 2 skijališta - Vogel & Kobla, međusobno udaljena tek 10 minuta autom. Vogel je skijalište prikladno za skijaše svih razina; početnike, mlade obitelji sa djecom te napredne skijaše. Sa skijališta se pružaju predivni pogledi na Julijske Alpe i Bohinjsko jezero. S padinama na 1800 metara nadmorske visine Vogle spada među najviša skijališta u Sloveniji. Snijega je stoga dovoljno za skijanje do kraja travnja. Na skijalištu su novije žičare te dodatna turistička ponuda u restoranima i barovima. Skijalište je dostupno putem gondole koja sa obale Bohinjskog jezera vozi svakih sat vremena. U tijeku su radovi za povezivanje skijališta Kobla s obližnjim skijalištem Soriška Planina te nastanak prvog slovenskog eko skijališta - skijališta 2864. U Bohinjskoj Bistrici se nalazi moderan vodeni park, brojni restorani, trgovine, barovi. itd. NAPOMENA: DO OTVARANJA EKO SKIJALIŠTA 2864 JE SKIJALIŠTE KOBLA ZATVORENO 

 

Vogel - Autobusne Linije

* ski bus vozi samo tijekom skijaške sezone odnosno kada je vrijeme povoljno za skijanje te je skijalište otvoreno

 

Ski bus iz Bohinjske Bistrice

Bohinjska Bistrica – Vogel Gondola: 6 polazaka od 7:50 do 16:50h, povratak od 8:40 do 18:40h (Bohinjska Bistrica - Savica – Kamnje – Polje – Laški Rovt – Ribičev Laz – Bohinj Jezero – Pod Voglom – Vogel Gondola ).

Ski Bus sa Bleda Polazak u 9h sa Autobusnog kolodvora Bled – Bled Centar – Mlino - Vogel. Povratak u 16h sa Vogla
Ljubljana - Vogel Polasci između 6 i 15h. . Povratak između 8:40 18:40h.

 

 

Skijalište - Vogel
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

18   9 9   8 8 1 570 - 1800

 

 

""  Vogel vremenska prognoza (kliknite)

 

 

 

 

Skijanje Slovenija - CERKNO

Aktivnosti > Top 10 znamenitosti > Privatan smještaj >
Hoteli > Nekretnine >

Skijanje Slovenija - CerknoSmješteno u planinama iznad istoimenog gradića, skijalište Cerkno pruža odlične uvjete početnicima i srednje iskusnim skijašima (nove moderne žičare i staze iz 2009/10) te bogatu dodatnu ponudu. Večina staza za početnike i srednje iskusne skijaše prolazi lijepom šumom. Usprkos proizvodnji umjetnog snijega je, zbog male nadmorske visine, krajem sezone kvaliteta snijega slabija. Početnici na skijalištu Cerkno mogu uživati cijeli tjedan, dok srednje iskusnim skijašima predlažemo da dio svog skijaškog tjedna provedu na obližnjim skijalištima Stari Vrh ili Krvavec. U gradu Cerkno možete pronaći brojne restorane, trgovine, barove, bazen i drugo.

 

Skijalište - Cerkno
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

12 3 4 5   2 6   900 - 1267

100

 

""  Cerkno vremenska prognoza (kliknite)
 

Skijanje Slovenija - STARI VRH

Aktivnosti > Top 10 znamenitosti > Privatan smještaj >
Hoteli > Nekretnine>

Skijanje - Stari Vrh SlovenijaSmješteno u podnožju Julijskih Alpa, zapadno od povijesnog gradića Škofje Loke te tek pola sata vožnje od Ljubljane nalazi se skijalište Stari Vrh. Iako malo skijalište, Stari Vrh pruža prekrasne poglede na Julijske Alpe i Karavanke, te jednu od najdužih staza za noćno skijanje u Sloveniji. Staze su namijenjene prvenstveno početnicima i srednje iskusnim skijašima. Usprkos proizvodnji umjetnog snijega je, zbog male nadmorske visine, krajem sezone kvaliteta snijega slabija. Početnici na Starom Vrhu mogu uživati cijeli tjedan, dok srednje iskusnim skijašima predlažemo da dio svog skijaškog tjedna provedu na obližnjim skijalištima Cerkno ili Krvavec.

 

Skijalište - Stari Vrh
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

12   4 6 2 4 1   580 - 1216  

 

""  Stari Vrh vremenska prognoza (kliknite)
 

Skijanje Slovenija - BOVEC KANIN & SELLA NEVEA (Slovenija / Italija)

Aktivnosti > Top 10 znamenitosti > Privatan smještaj >
Hoteli > Nekretnine>

Skijanje Bovec Kanin Slovenija

Najviši skijaški centar u Sloveniji, Bovec Kanin, se nalazi na 2200 metara nadmorske visine te pruža nevjerovatne poglede na predivnu dolinu rijeke Soče, Julijske Alpe i Triglavski Nacionalni Park na jednoj strani te na Jadransko more na drugoj strani. Staze su prvenstveno namijenjene srednje iskusnim i iskusnim skijašima. Nedavno je skijalište povezano s talijanskim skijalištem Sella Nevea te se je dužina staza znatno povećala. Skijalište također pruža odlične mogućnosti za turno skijanje. U obližnjem Bovcu se nudi raznolika dodatna turistička ponuda; restorani, barovi, rafting, vožnja kajakom,itd.

 

Bovec Kanin - Autobusne Linije

* vozi svakodnevno tijekom skijaške sezone

 

Bovec centar – Kanin: Šest polazaka od 7:40 do 12:40h. Povratak u 14:40h, 15:40h i 16:40h.

 

 

Skijališta - Bovec Kanin & Sella Nevea
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

32   8 14 10 4 4 4 1135 - 2292  

 

""  Bovec Kanin vremenska prognoza (kliknite)
 

Skijanje Slovenija - KRVAVEC (Slovenija)

Aktivnosti > Top 10 znamenitosti > Privatan smještaj >
Hoteli > Nekretnine>

Skijanje Slovenija - skijalište Krvavec nedaleko LjubljaneKrvavec je jedno od največih slovenskih skijališta. Od Ljubljane je udaljeno tek pola sata, dok ga od Kranjske Gore dijeli sat vremena vožnje autom. Dostupan je gondolom, od koje skijaša put vodi do širokog raspona staza različite težine koje će zadovoljiti skijaše svih razina. Najviša točka se nalazi na skoro 2000 metara nadmorske visine što omogućava skijanje u prosjeku negdje do kraja travnja.

 

 

 

 

Krvavec - Autobusne Linije

* vozi vikendima, za vrijeme božićnih i slovenskih školskih praznika u danima kada je skijalište otvoreno te su povoljni uvjeti za skijanje.

 

Ski Bus sa Bleda

Polazak u 9h iz Milna - Bled Centar - Autobusni kolodvor Bled - Krvavec. Povratak sa skijališta Krvavec u 16h.

Ski Bus iz Ljubljane

Ski Bus prolazi kroz Domžale te vozi do žičare skijališta Krvavec.

Polazak u 8h sa prvog perona Glavnog autobusnog kolodvora Ljubljana . Povratak sa skijališta Krvavec u 16:20h.

 

 

Skijalište - Krvavec
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

26   6.5 12.5 7 3 7 1 1450 - 1971 95

 

""  Krvavec vremenska prognoza (kliknite)
 

Skijanje Slovenija - ROGLA (Slovenija)

Aktivnosti > Top 10 znamenitosti > Privatan smještaj >
Hoteli > Nekretnine>

Skijanje na Rogli - SlovenijaRogla je skijalište srednje veličine, smješteno u srcu Pohorja, na pola puta između Celja i Maribora te u blizini spa centra Zreče. Staze su primjerene za početnike i srednje iskusne skijaše. Iako ne pruža poglede na dramatične planinske vrhove, je ljepota Rogle u šumama koje je okružuju. Skijalište Rogla ima iste vlasnike kao i skijalište Krvavec te je dobro vođeno i pruža bogatu dodatnu ponudu, kako na samom skijalištu tako i u obližnjem wellnes centru Zreče. Proizvodnjom umjetnog snijega nadoknađuju manju nadmorsku visinu. Ipak, pred kraj sezone preporučujemo provjeru snježnih uvjeta.

 

Skijalište - Rogla
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

20 2 6 8 4 11 2   1050 - 1500

40

 

""  Rogla vremenska prognoza (kliknite)
 

Skijanje Slovenija - MARIBORSKO POHORJE (Slovenija)

Aktivnosti > Top 10 znamenitosti > Privatan smještaj >
Hoteli > Nekretnine>

Mariborsko Pohorje Slovenija - SkijanjeMariborsko Pohorje je po dužini skijaških staza najveće skijalište u Sloveniji - ima 64 km staza. Kao zanimljivost napomenimo da je iz Maribora dostupno autobusom javnog gradskog prijevoza. Skijalište nudi veliki izbor staza namijenjenih prvenstveno početnicima i srednje iskusnim skijašima, ima 20 žičara, dobru dodatnu ponudu te najdužu stazu u Sloveniji za noćno skijanje. Domaćin je tradicionalnog natjecanja Svjetskog kupa Zlatne Lisice. Kao i Rogla, je Mariborsko Pohorje okruženo šumama.

 

 

 

Skijalište - Mariborsko Pohorje
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

41.5   23.5 13 5 16 5 1 325 - 1327 100

 

""  Mariborsko Pohorje vremenska prognoza (kliknite)
 

TARVISIO-MONTE LUSSARI (Italija)

Skijalište Tarvisio - Monte LussariKratka 15 minutna vožnja će vas iz Kranjske Gore dovesti do talijanskog skijališta Tarvisio - Monte Lussari, koje je svake godine domaćin super veleslaloma u Svjetskom Kupu. Do malog alpskog sela iz kojega se pruža lijepi pogled na Julijske Alpena će vas dopeljati gondola. S vrha se možete spustiti po širokoj crveno-crnoj stazi. Dolina je povezana sa skijalištem Tarvisio koje će vam ponuditi staze za daljnje skijanje. U dolini se nalaze brojni restorani i staza za skijaško trčanje

 

 

Skijalište - Tarvisio-Monte Lussari (Italija)
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

32   14 10 8 2 7 2 750 - 1751 100

 

""  Tarvisio vremenska prognoza (kliknite)
 

ARNOLDSTEIN-DREILAENDERECK (Austrija)

Skijanje AustrijaIznad gradića Arnoldstein, tek 25 minuta udaljeno od Kranjske Gore, se nalazi austrijsko skijalište Dreilaendereck. Nudi staze primjerene početnicima i srednje iskusnim skijašima. S vrha se otvaraju prekrasne panorame Julijskih Alpa, tu se nalazi i nekoliko restorana. Skijalište je na relativno niskoj nadmorskoj visini, no pomoću umjetnog snijega je skijanje moguće od kraja prosinca pa sve do početka travnja.

 

 

 

 

Skijalište - Arnoldstein-Dreilaendereck (Austrija)
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

17   6 7 4 6 1   680 - 1600  

 

Vremenske uvjete za Arnoldstein-Dreilaendereck pogledajte ovdje

 

GERLITZEN (Austrija)

Gertlitzen skijanje u AustrijiOd Kranjske Gore je austrijsko skijalište Gerlitzen udaljeno pola sata. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1900 metara i nudi staze prikladne za skijaše svih razina. Veća ulaganja u infrastrukturu zadnjih godina su Gerlitzen pretvorila u odredište popularno cijele godine. Skijaški centar je dostupan gondolom. Tu se nalaze staze odlične za početnike. Žičarom možete stići do zahtjevnijih staza namijenjenih srednje iskusnim i naprednim skijašima. Restorani se nalaze na skijalištu.

 

 

 

Skijalište - Gerlitzen (Austrija)
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

60.1   11.4 45.4 3.3 7 7 1 1000 - 1911 100

 

""  Gerlitzen vremenska prognoza (kliknite)
 

NASSFELD (Austrija)

Skijanje u Nassfeldu AustrijaSkijalište Nassfeld je jedno od najvećih skijališta u regiji, ima preko 100 kilometara skijaških staza od kojih je najduža dugačka 8 kilometara te vodi s jednog od vrhova u dolinu. Skijalište Nassfeld odlikuje visoka nadmorska visina, moderna infrastruktura, dobra dodatna ponuda u brojnim restoranima i barovima te odlično uređene staze. U dolini se nalaze sportske trgovine, moguća je i posudba skijaške opreme.

 

 

 

 

Skijalište - Nassfeld (Austrija)
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

110   30 69 11 17 8 5 600 - 2002 100

 

""  Nassfeld vremenska prognoza (kliknite)
 

BAD KLEINKIRCHEIM (Austrija)

Bad Kleinkircheim AustrijaBad Kleinkircheim je sa svojih 90 kilometara skijaških staza omiljeno skijalište za skijaše svih razina. Moderan sistem za proizvodnju umjetnog snijega i žičare pridonose kvalitetnom skijanju i smanjuju čekanje u redu. Selo podno skijališta u svojoj ponudi nudi brojna termalna lječilišta i bazene te wellness centre. Bad Kleinkircheim je odličan jednodnevni izlet iz naših objekata za smještaj.

 

 

 

 

Skijalište - Bad Kleinkircheim (Austrija)
Karta Ukupna dužina (km) Zelene Plave Crvene Crne Nad. visina (M) % Umjetno zasnježivanje

piste

map

103   18 77 8 15 6 4 1001 - 2055 97

 

""  Bad Kleinkircheim vremenska prognoza (kliknite)

 

Za povratak na početnu stranicu kliknite ovdje

 

 
Slovenia News articles
Top holiday links
Top holiday links
Top property links
Top property links

Click here to view our news RSS feedNews Headlines

Hover over any item to stop it scrolling.

Lonely Planet votes Ljubljana #2 on its "Best of Europe 2014" bucket list
Ljubljana hits top of the charts in so many categories - this time Ljublajana hits No2 spot in Lonely Planet's list of the "best in Europe" - read why!

Slovenia: a modern Ruritania at the crossroads of southern Europe?
Slovenia: A country not only packed with natural wonders and an incredibly scenic variety but also with a very rich history at the cross road of three cultures

Slovenia offers property buyers the best of Europe – at a bargain
The Financial Times thinks "Slovenia offers property buyers the best of Europe - at a bargain" 

Affordable skiing and snowboarding in Slovenia
Fancy skiing but horrified at the price? Slovenia has high quality, low-cost resorts, with great scenery and friendly locals to boot.

One of the most surprising and beautiful places on earth
Slovenia gets a lot of love from "Rough Guides" readers.

Switchback Travel vote Slovenia into their 10 adventure destinations for 2013
Slovenia is described as "a powerhouse for those who love the outdoors" in Switchback's annual adventure travel report

Bled Island Church rated as one of the world's most beautiful
USA Today rates the Church of the Assumption on Bled Island as one of the world's most beautiful churches.

Slovenia makes Fodor's Go list for 2013
Fodor's call Slovenia an undiscovered sliver of Europe with modern style and classic charm.

Slovenia remains in the top 15 most peaceful countries in the world
According to the 2013 Global Peace Index, Slovenia is one of the world's most peaceful countries.

Ljubljana may be Europe's best kept secret
Jay Walljasper of the "Star Tribune" writes how "a much delayed trip to Slovenia's capital reveals an under-the-radar European gem".

Ljubljana shortlisted for European Green Capital 2015
Shortlisted with 3 other European cities Ljubljana is aiming to become Europe's leading Green city for 2015, results to be announced 14.06.13

The Times of London asks "can this be Slovenia?"
Fiona Sims visits Slovenia and is impressed by "cosy lodges, sophisticated cooking and world class wine" and declares it a country "that looks as good as it tastes".

Lonely Planet's "Best value destinations"
Lonely Planet's Best of Travel Report describes Slovenia as being as picture-perfect as Switzerland …. but much smaller and easier on the wallet.

The New York Times discovers Ljubljana's "rich cultural scene" Rachel Doyle is impressed with her 36 hours in Slovenia's capital.

SmarterTravel.com says "words can't do justice" to Lake Bled Lake Bled is picked by smartertravel.com amongst their 27 places in the world "to restore your faith in travel".

Lake Bled - one of the world's 10 most beautiful lakes
Yahoo Travel celebrate the "breathtaking vista" of Lake Bled from its mountain top castle and conclude it is one of the world's most beautiful lakes.

The UK's Daily Mail "falls in love with Slovenia"
Stanley Johnson returns to Slovenia to find a land of "bees, bears, brides and bountiful nature".

Slovenia's Alps and wine country “among the most sustainable and authentic places to visit in Europe”
Slovenia performs outstandingly, coming joint 6th place in a global study of “authenticity and stewardship” by National Geographic Traveler designed to assess the uniqueness of travel destinations

Slovenia - “the most delightful small country of modern Europe”
The Financial Times describes Slovenia as modern Europe's most delightful small country…

Ljubljana voted 5th most idyllic place to live in Europe
In a recent article published by Forbes Magazine, Ljubljana has been voted the 5th most idyllic place to live in Europe, described as a “little Paris” with hints of Art Nouveau - a melting pot of culture at the crossroads of the German, Latin and Slavic worlds.


National Geographic Traveler Magazine is “rendered speechless” by Slovenia’s “sublime landscape”
On a recent tour around the borders of the whole country, Traveler is seduced by stunning landscapes and an intriguing mix of cultures.

Search this site
Contact us
First name:
Last name:
E-mail:
Questions / Comments:
Help us stop spam
 
Other related websites
 
 
 
About Us About Slovenia Testimonials Useful Links Guest Book Press Terms
UK (connects to office in Slovenia): 0044 (0)208 123 2898 |  Slovenia: 00386 (0)51 725 345  |  info@thinkslovenia.com  |  Skype Me!
Copyright TS1 Ltd      Website design by MWS